BAKAN TEKİN, BİNGÖL'DEKİ ÖĞRETMEN KONFERANSINA CANLI BAĞLANTI İLE KATILDI  
BAKAN TEKİN, BİNGÖL'DEKİ ÖĞRETMEN KONFERANSINA CANLI BAĞLANTI İLE KATILDI

BAKAN TEKİN, BİNGÖL'DEKİ ÖĞRETMEN KONFERANSINA CANLI BAĞLANTI İLE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde gerçekleştirilen SODİMER Öğretmen Buluşmaları'na çevrim içi katılarak öğretmenlere hitap etti.

Çevrim içi olarak Bingöl'deki buluşmaya katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sahada öğretmenlerle sürekli bir arada olduğunu; atılması gereken adımları, yapılacak projeleri birlikte planladıklarını ifade etti. Eğitim sisteminde sadece merkezden alınan kararların uygulandığı yapıyı dönüştürmek istediklerini belirten Bakan Tekin şunları kaydetti: Öğretmen arkadaşlarımızla, il millî eğitim müdürü arkadaşlarımızla ve birim amirlerimizle sürekli istişareler hâlinde aldığımız kararları uygulamaya geçiyoruz. Bu, çağdaş kamu yönetiminde yönetişim dedikleri bir metodoloji... Bütün paydaşlarımızla konuşarak, istişare ederek kararlaştırmak... Buna bugün yönetişim deniliyor ama bu bizim eski bir geleneğimiz: istişare kültürü... Bizim şu anda Millî Eğitim Bakanlığı olarak belki yaptığımız en büyük paradigma değişikliği herkesin görüşünü alarak, herkesin o konudaki düşüncelerini önemseyerek kararlar almak...
 
İstişare ile alınan kararların sahadaki öğretmenler tarafından daha yüksek bir motivasyonla uygulandığını anlatan Tekin, bundan sonra da kararların istişare ile alınmaya devam edeceğini söyledi. Tekin, "Hepinize emekleriniz, katkılarınız, destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Sizin fikirleriniz olmadan atacağımız adımların eksik olacağını düşünüyoruz. Teşekkür ederim öğretmen arkadaşlarımıza destekleri için. Yeni yüzyılımızın güzel, mutlu bir şekilde başlamasını temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.